• featured image Citytrip Rome

 • Citytrip Rome

  Rome is een prachtige oude stad waar de invloed van het Romeinse Rijk nog steeds zichtbaar is. Een Citytrip in Rome is een boeiende reis door de historie van Italië. In dit artikel bespreken we enkele bezienswaardigheden in Rome die u niet mag missen.

  Ontdek het historisch stadscentrum op uw Citytrip in Rome

  Het oude stadscentrum staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bekendste gebouw uit de oudheid is het alom bekende Colosseum. Het Colosseum is het allergrootste amfitheater uit het Romeinse Rijk. Hier werden vroeger spelen georganiseerd die soms tot wel 100 dagen duurden. De spelen stonden vooral in het teken van gevechten. Mensen tegen wilde dieren, maar ook gladiatoren onderling. De gladiatoren hadden in de Romeinse tijd echt een heldenstatus. Het Colosseum is voor een groot deel bewaard gebleven en is één van de belangrijkste trekpleisters van de stad. Een bezoekje aan Rome is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan het Colosseum.

  Het Forum Romanum

  Het Forum Romanum is het oude stadscentrum van het Romeinse Rijk. Hier werd voeger de politiek bedreven en het was tevens het religieuze, juridische en commerciële centrum van de stad. In de 19e eeuw is het Forum Romanum voor het grootste gedeelte weer opgegraven. Vandaag de dag is het Forum Romanum weer open voor het publiek. Het behoort tot de grootste toeristische trekpleisters van de stad. Het Forum Romanum geeft een kijkje in de keuken van het machtigste centrum uit de Romeinse tijd.

  Vaticaanstad

  Midden in Rome ligt de kleinste onafhankelijke staat van de wereld. Vaticaanstad heeft minder dan 1000 inwoners, maar huisvest de belangrijkste leider van de Rooms-Katholieke kerk; Paus Benedictus XVI. Bezienswaardigheden in Vaticaanstad zijn onder andere de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek alsmede de Vaticaanse tuinen en musea.

  Een Citytrip in Rome staat bol van de cultuur en historie.