• featured image Op wintersport in Spanje

 • Op wintersport in Spanje

  Als u wilt gaat wintersporten is een vakantie in Spanje niet de meest voor de hand liggende keuze. Toch is er in het land genoeg te beleven voor skiërs en snowboarders.

  De Pyreneeën
  In Spanje bent u met name in de Pyreneeën bent verzekerd van voldoende sneeuw om te wintersporten. Daar, vlakbij de grens met Frankrijk, liggen meer dan dertig ski-oorden, grotendeels onontdekt door het grotere publiek maar daarom niet minder geschikt voor een uitstekende wintersportvakantie. De skiresorts zijn verspreid over de Aragonese Pyreneeën, de Catalaanse Pyreneeën en de Andorrese Pyreneeën. Vervoer is het eenvoudigst per vliegtuig, via de vliegvelden van Bilbao en Girona. Ook Zaragoza en het Franse Perpignan zijn – afhankelijk van uw verblijfplaats – geschikte aankomstplaatsen.

  Het gebergte is lager dan de Alpen – het hoogste punt ligt op zo’n 3400 meter – maar dat maakt de Pyreneeën niet minder geschikt voor wintersport. In de wintermaanden ligt er ruim voldoende sneeuw en het gebergte biedt meer dan voldoende ruimte voor de diverse skigebieden die er te vinden zijn.

  Grandivara en Baqueira-Beret
  Grandivara is het grootste Spaanse skigebied. Op een hoogte van tussen de 1710 en 2640 meter vindt u hier in totaal 193 kilometer skipiste. Ook skiën in het naseizoen is mogelijk: een deel van de pistes wordt tot en met mei kunstmatig besneeuwd. Baqueira-Beret, het op één na grootste gebied, is gelegen tussen 1500 en 2510 meter en biedt meer dan 100 kilometer aan piste. Het staat daarnaast bekend om de uitgebreide mogelijkheden tot off-piste skiën.

  Andere skigebieden voor Wintersport Spanje
  Maar Spanje biedt meer dan enkel de Pyreneeën. Er zijn kleinere skigebieden te vinden in Granada, nabij Madrid (Nacacerrada, Valdesqui en La Pinilla), in Teruel (Javalambre en Valdelinares), in Noordwest-Spanje (Cantabrië, Galicië en León), en in La Rioja (Valdezcaray). Over het algemeen zijn hier minder voorzieningen te vinden dan in de gebieden in de Pyreneeën, maar de prijzen zijn lager en het is er rustiger.