• featured image Een culturele stedentrip langs de bergen

 • Een culturele stedentrip langs de bergen

  Bent u van plan een stedentrip door Europa te maken? Naast voor de hand liggende keuzes als Parijs, Barcelona en Berlijn, kunst u ook het avontuur opzoeken in Oostenrijk en Zwitserland.

  Culturele Stedentrips Europa
  Wanneer u op zoek bent naar stedentrips Europa, zijn er in vrijwel iedere stad legio mogelijkheden: (kunst)musea, concertzalen, historische stadscentra en – net iets buiten de steden – prachtige natuur.

  Wenen
  Een prachtige bestemming voor uw stedentrip is Wenen. Als cultureel centrum van Oostenrijk is hier alles te vinden op het gebied van geschiedenis, kunst en cultuur. De stad heeft een zeer rijke historie en staat vol met kerken en paleizen. De binnenstad, opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst, is met haar prachtige theaters en opera’s onmisbaar voor de cultuurliefhebber. Met name op het gebied van muziek is Wenen onovertroffen; het is de bakermat van de klassieke muziek en het Wiener Philharmoniker wordt over het algemeen gezien als het beste orkest ter wereld. Tijdens uw stedentrip is een bezoek aan één van de concerten dan ook een must.

  Zürich
  Niet al te ver van Wenen ligt Zürich, hoofdstad van Zwitserland en gelegen aan het schitterende Zürichmeer. De vele musea maken ook deze stad voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis een interessante stop in een stedentrip door Europa. Maar ook als u wilt winkelen biedt Zürich verrassend veel mogelijkheden. De Bahnhofstrasse doet niet onder voor de Champs-Élysées, maar ook in de kleinere straatjes rond de Limmat zijn tientallen boetiekjes en winkeltjes te vinden, zodat er voor iedereen wel iets te vinden is. En zelfs voor liefhebbers van natuur is Zürich een uitstekende optie; in en rondom het Zürichmeer is er veel te genieten.

  Zowel Zürich als Wenen zijn uitstekende steden om tijdens een stedentrip binnen Europa aan te doen. Of u nu kort of lang wegblijft, op zoek bent naar cultuur, kunst of winkels: er is genoeg te zien en te doen.