• author
  • Admin

  • November 28, 2012 in Reizen

  Reizen naar Frankrijk

  In Frankrijk op reis beleven

  Bent u op zoek naar meer dan alleen de zon in Frankrijk? Maak dan in Frankrijk een reis door het grote land om de andere kant van Frankrijk te ontdekken. In Frankrijk een rondreis maken is een onderdompeling in de cultuur. Frankrijk heeft een rijke cultuur waaronder de bekende wijncultuur. Maar Frankrijk heeft meer. Wat dacht u van de schilders kunst waar zelfs een Nederlandse schilder aan heeft deelgenomen? Of de geschiedenis van de bekende keizer Napoleon? De Franse eetcultuur met de streekproducten zoals de Franse kaas of een heerlijke of bouillabaise met een heerlijke crêpe toe.

  In Frankrijk een reis beleven en proeven

  Een reis beleven in Frankrijk is de cultuur proeven, letterlijk. Ga eens langs de kleine dorpjes en wijngaarden en proef de wijnen. Frankrijk is niet alleen bekend van de wijnen maar ook van de Franse kazen. Uiteraard zijn er boerderijen waar de kazen te proeven zijn. Neem meteen een fles wijn mee en een stuk kaas voor thuis en onderweg. Proef het Franse leven van de echte Fransman, ervaar zijn eet beleving.

  In Frankrijk een reis met kunst zien

  Wat bracht Monet tot zijn impressionistische werken? Bezoek het park waar hij regelmatig zat te schilderen, waar hij de beroemde[i] Le Bassin aux Nympéas, harmonie verte[/i] in 1899 heeft geschilderd. Het park is gesitueerd even boven Parijs in het Noorden van Frankrijk.
  In Parijs zelf kunt u kunst beleven in de vele prachtige musea waaronder het Louvre. En wellicht vind u die bar wel waar vele vroegere beroemde kunstenaar hebben vertoefd zoals Karel Appel, maar ook Gauguin, Salvador Dali, Vincent van Gogh en Buňuel.

  In Frankrijk een reis ervaren

  Frankrijk ervaren is de soit de vivre ervaren. Het hier en nu. Het echte Franse leven zoals de Fransman het bedoeld.