• author
  • Admin

  • November 22, 2013 in Reizen

  Bijzondere wellness op Texel

  Een wellnessweekend kun je op veel plaatsen in Nederland beleven. Maar zoek je een bijzondere bestemming overweeg dan eens om naar Texel te gaan. Texel is het grootste Waddeneiland, lekker dichtbij en goed te bereiken. De boot vaart vaak op en neer en doet er maar ongeveer twintig minuten over, zodat het niet lang duurt voordat je in je wellnesshotel bent aangekomen om je te storten op wellness faciliteiten als Finse sauna, infrarood sauna, stoombad en whirlpool.

  Naast de voordelen van strand, zee en duinen biedt Texel als toeristische bestemming ook geweldig mooie natuurgebieden en heel leuke dorpjes om te bezoeken. ¬†Erg leuk als aanvulling op je wellness weekendje weg, want je kunt tenslotte niet dagenlang achtereen in de sauna blijven zitten. De populairste badplaats op Texel is De Koog. Interessant om in De Koog tijdens je wellnessweekend te bezoeken is het Juttersmuseum en het bezoekerscentrum Ecomare. Met name in de zomer is het er gezellig druk in de hoofdstraat met winkels, terrasjes en restaurants. Het strand is binnen zo’n vijf of tien minuten vanuit het centrum te bereiken. Vanuit je wellnesshotel kun je dus zo even uitwaaien op het strand en het geluid en de kracht van de branding op je laten inwerken. Een extra vorm van wellness gratis gegeven door moeder natuur. Het is namelijk net een natuurlijke meditatie. Het is zo overweldigend dat je weer helemaal tot jezelf komt.

  Kijk op de website Hotel4Wellness.nl voor hotels met eigen wellnessfaciliteiten op Texel en in de rest van Nederland.