• author
    • Admin

    • October 18, 2013 in Reizen

    Zuid-Limburg: een stukje Bourgondisch Nederland.

    Het zuidelijkste deel van Zuid-Limburg, het gebied tussen Vaals, Valkenburg en Maastricht, wordt wel het mooiste stukje buitenland van Nederland genoemd: het Heuvelland heeft de status van drie-sterren-landschap. Gulpen ligt in het hart van dat gebied, waar je lange wandelingen en fietstochten kunt maken over heuvels en riviertjes door schilderachtige dorpjes en gehuchten. Je waant je in Bourgogndië.  Maar in Gulpen zelf is het ook goed toeven voor een weekendje weg of een vakantie in het voorjaar, zomer of najaar. Het dorp heeft alle voorzieningen: van winkelcentrum en restaurants tot subtropisch zwemparadijs en klimhal. Het vakantiehuis Het Mergelhuis is een vakantiehuis voor 5 personen, dat een waardering heeft van 8,4 op Zoover. Het heeft riante living met een open haard en een eigen tuin op het zuiden met barbecue. Het ligt vlak bij dat centrum van Gulpen en toch ook vlak bij de uitvalswegen voor wandelingen en fietstochten (je kunt er -  elektrische -  fietsen huren) en vlakbij een variëteit aan terrassen en restaurants: van goede eetcafés tot Bourgondisch dineren. En het ligt slechts 15 kilometer van het prachtige Maastricht en van het historische Aken van Karel de Grote.